Verler Handball Cup 2022

Op vrijdag 3 juni gingen A1 en B1 op pad voor de Verler Handball Cup. Na 2 afgelaste jaren, mochten we eindelijk weer. In totaal 60 teams in 3 leeftijdscategorieën, jongens en meiden, totaal 650 spelers dus, gingen voor de prijzen. Voor A1 was het niet de eerste keer, voor B1 wel. Na een niet al te voortvarende heenreis (heel Nederland ging weg geloof ik) kwamen we allemaal uiteindelijk op de plaats van bestemming. Daarna snel installeren in de toegewezen lokalen en een hapje eten. De speelsters besloten Verl te verkennen terwijl de begeleiders een welkomstwoordje van de organisatie kregen.

 

Het spelschema was zo dat beide categorieën 4 poules van 3 teams hadden. Daarbij zouden de eerste 2 doorgaan naar de ¼ finales, terwijl de nr’s 3 voor de plaatsen 9 t/m 12 door zouden gaan. Belangrijk nadeel was wel dat die zondag de eerste wedstrijd dan al heel vroeg moeten spelen. En dat is niet aantrekkelijk met een feestavond op zaterdag in het vooruitzicht. Voldoende motivatie om er vol voor te gaan dachten we.

 

Zaterdag vroeg op en met zijn allen ontbijten en daarna voorbereiden op de eerste wedstrijden. B1 mocht het spits afbijten tegen Nieuwegein. De meiden waren toch wel aardig zenuwachtig en moesten nog wel hun draai vinden. Ondanks de luidruchtige aanmoedigingen van A1 (doe je linkerhand omhoog…), verloor B1 helaas met 4-6. Niet nodig dachten we, maar dat was toernooistress. De druk lag wel meteen op de volgende wedstrijd, maar die was wel tegen de thuisclub. Nog meer stress dus.

 

Maar eerst was A1 aan de beurt. En wel tegen Leidsche Rijn 2. Een bekende tegenstander, en die was te doen dachten we. LR hadden hun eerste wedstrijd al gespeeld en met maar liefst 20-4 verloren. Ook A1 begon niet best, maar de wedstrijd werd wel gewonnen met 7-3. En daarmee was de ¼ finale ook meteen bereikt, dat was wel lekker natuurlijk.

 

Daarna was er tijd om te rusten en sfeer te proeven van het toernooi. Handbal is groot in Duitsland en dat weten we nu weer. Veel sfeer en emotie bij de wedstrijden. Vooral bij de jongens gaat het er af en toe stevig aan toe. Maar altijd met respect voor elkaar uiteraard, maar wel met het doel om te winnen. Mooi om te zien!

 

Vervolgens was het weer tijd om zelf in actie te komen. B1 tegen Verl. En wederom waren de meiden gespannen. Dankzij inside informatie werd echter bekend dat Verl met veel invallers uit de C jeugd moesten spelen. En dat bleek al snel. B1 walste over deze tegenstanders heen en de wedstrijd eindigde in een ruime 10-1 overwinning. Een hele opluchting natuurlijk, maar er was nog niets beslist. Verl moest nog tegen Nieuwegein. De verassing was namelijk dat Verl deze wedstrijd won met 10-5, waardoor B1 poule winnaar werd op doelsaldo en de ¼ finale tegen een nummer 2 mocht spelen.

 

Eerst was A1 aan de beurt. Een Duitse tegenstander die dus gehakt had gemaakt van Leidse Rijn 2. A1 was optimaal gemotiveerd voor deze tegenstander. Wel met een plakbal spelen, dus een extra handicap voor onze meiden. Het begon wat stroef, en de stand was niet in ons voordeel, maar gaandeweg knokte A1 zich terug in de wedstrijd en kwam gelijk. Helaas was het laatste woord aan de tegenstanders en met wat geluk aan hun zijde bleef het daar bij. 10-11 maar de opluchting bij de tegenstanders verraadde veel. Dit was een topwedstrijd van A1. Hiermee werd A1 definitief 2e in de poule.

 

Toen was het tijd voor ontspanning, samen eten en klaarmaken voor de party. Lekker feesten met de spelers tot 1 uur in de nacht. En evengoed om 8 uur aan het ontbijt want de finales kwamen eraan. Na een geweldig feest konden we alle pubers meekrijgen voor de nodige nachtrust.

 

De eerste wedstrijd was wederom voor B1, en wel tegen Hercules. Deze tegenstander was bekend uit de competitie en bood mogelijkheden dachten we. Van zenuwen was dit keer geen sprake, een geconcentreerd B1 klaarde de klus met 5-3. Op naar de halve finale!

 

Daarna was het de beurt aan A1. Hun tegenstanders waren Leidse Rijn 1. Een geduchte tegenstander die jeugddivisie speelt. A1 gaf vol gas, maakte er een echte wedstrijd van, maar waren helaas niet opgewassen tegen deze tegenstander. De 8-5 nederlaag was geen schande, maar uiteraard wel een teleurstelling. Nu wonden likken en klaarmaken voor de strijd om de plaatsen 5 t/m 8.

 

De halve finale van B1 was ook tegen Leidse Rijn, en ook deze tegenstander werd hoger aangeslagen. Maar een halve finale speel je niet elke dag en B1 was optimaal voorbereid om de strijd aan te gaan. De wedstrijd begon voortvarend maar wel gelijk opgaand. Daarna bleven scores uit, totdat Schagen de ban brak en brutaal een voorsprong nam. LR speelde steeds gehaaster en onze meiden bleven overeind en liepen uit naar 6-3. De ontlading was enorm, de finale was gehaald!!!

 

Eerst moest A1 de plaatsingswedstrijd voor de 5/6e plaats tegen Vrone spelen. Deze tegenstander werd ook hoger ingeschat, en het was maar de vraag hoe onze meiden de nederlaag hadden verwerkt. Langzaam maar zeker begon het er wel in te hakken. Spelen, rusten, spelen, feesten, kort nachtje, weer spelen, dat kost allemaal kracht. Maar dat is natuurlijk ook het geval voor de tegenstanders. Het werd een spannende wedstrijd die eindigde in 6-6. Strafworpen moesten de beslissing brengen. Hierin toonde Schagen zich koelbloediger en kon zich zo gaan opmaken voor de wedstrijd om de 5e plaats.

 

Dit was ook de eerstvolgende wedstrijd. Ruim voor de finale van B1 (dachten we), maar door een uitgebreide blessure behandeling, liep alles dik uit. Tegenstander Havas wilde ook snel weg naar die finale, want hun B1 waren de tegenstanders van Schagen B1. Ze waren dan ook niet gemotiveerd of in ieder geval uitgeblust. Schagen A1 spande zich nog 1x maximaal in en de wedstrijd werd met 14-6 overtuigend gewonnen. Een keurige 5e plaats was onze beloning.

En toen natuurlijk zo snel mogelijk naar de grote hal voor de finale. Helaas hadden we de 1e 5 minuten gemist, maar Schagen scoorde net de aansluittreffer, 2-1. Het was dus heel spannend. Maar ook voor B1 was het een lang weekend geweest en de spanning van een finale speelde ze duidelijk parten en uiteraard was de tegenstander ook sterk. Die tegenstander kon langzaam maar zeker uitlopen naar 6-3 en het leek niet meer goed te komen. In de zinderende hal, 500-600 toeschouwers, trommels, toeters en veel lawaai, kwam Schagen nog één keer terug tot 6-5. Met nog heel weinig tijd op de klok ging Schagen vol voor de gelijkmaker, maar het zat er niet meer in, de wedstrijd eindigde in 6-5 en een zeer eervolle 2e plaats voor Schagen B1 was ons deel.

 

Na het eten was er nog de prijsuitreiking waar B1 de beker voor de 2e plaats in ontvangst mocht nemen en daarna weer terug naar huis. Na een voorspoedige reis, kwamen we rond 01.00 uur aan bij de Spartahal waar iedereen moe en voldaan weer bij de ouders kon worden afgeleverd.

 

Dames wij hebben genoten van het weekend en van jullie. Jullie hebben je voorbeeldig gedragen en super wedstrijden gespeeld volgens ons en het was wat ons betreft super geslaagd. Op naar hopelijk volgende edities.

 

Erica, Carmen, Christa, Bas, Maikel en René

F94DC998-6661-4D25-BA46-6D7D5F45CC6D F94DC998-6661-4D25-BA46-6D7D5F45CC6D
31256984-6F23-46CF-BDCB-F38F6DDA7423 31256984-6F23-46CF-BDCB-F38F6DDA7423
9B1F7640-2377-4AD1-9E1D-6BCFFA4B17EC 9B1F7640-2377-4AD1-9E1D-6BCFFA4B17EC
2D317B09-6A18-46EE-A8B3-D87F18288198 2D317B09-6A18-46EE-A8B3-D87F18288198